Hobbypluimvee en postduiven

Een toom raskippen, een uit de hand gelopen hobby met tientallen hokken of 2 krieltjes in de achtertuin voor een vers eitje. Kippen zijn helemaal in!

Al onze artsen zijn thuis in de basis van kippenziektes en enkelen hebben zich hier verder in geschoold (al op de universiteit en later d.m.v. cursussen). Hierdoor is onze praktijk bovengemiddeld gespecialiseerd in kippen (en ander hobbypluimvee als andere hoenderachtigen en watervogels). Legnood en legproblemen, Infectieuze Bronchitis, allerlei parasitaire aandoeningen als wormen, bloedluis en coccidiose komen we vaak tegen. Ook worden lang niet alle kippen optimaal gevoerd en verzorgd. We adviseren u hier graag over. Soms wordt u later teruggebeld omdat binnen de praktijk even overlegd wordt. Zo bent u verzekerd van het best mogelijke advies.

Op alle vestigingen voeren we ook het mestonderzoek bij vogels zelf uit, waardoor u snel weet of uw dieren ontwormd dienen te worden of bv coccidiose hebben.

Ook voor postduiven kunt u terecht voor zaken als mestonderzoek, een keeluitstrijkje en het hechten van wonden, en voor overleg over koppelaandoeningen. Vaccinaties tegen PMV, pokken, paratyfus etc kunnen we voor u verzorgen.

Net als bij de andere diersoorten houden we ons bij de postduiven aan aangescherpte antibioticumregels, lang niet alle middelen kunnen zomaar meegegeven worden. We hopen op uw begrip!