Fertiliteit/Voortplanting

Vanwege een stijgende vraag vanuit fokkers, maar ook vanuit particulieren die graag een nestje zouden willen, hebben wij ons aanbod uitgebreid met fertiliteitsbegeleiding voor de teef. Dit houdt in dat wij aan de hand van uw wensen en de behoeften van uw hond een plan opstellen om de ideale dek- of inseminatiedatum te bepalen.

Wij bieden de keuze tussen een fertiliteitspakket, (bestaande uit progesteronbepalingen en een echo) en losse afname van de progesteronbepalingen en eventueel een echo.

Progesteronbepalingen: vanaf dag 7 van de loopsheid kan de progesteronwaarde in het bloed gemeten worden. De meting wordt gedaan met behulp van de Immulite, of onze inhuistest, de meest betrouwbare metingen die er bestaan. 

Bij de eerste meting wordt de teef ook lichamelijk onderzocht en overleggen we de gang van zaken nog eens grondig. Aan de hand van de gevonden progesteronwaarde bij deze eerste meting wordt een afspraak gemaakt voor een volgende meting, normaal gesproken na 1, 2 of 3 dagen. Op deze manier kan de ideale dekdatum niet gemist worden en is de kans op bevruchting het grootst. 

Echografie: vanaf 28 dagen na de dekking of inseminatie kan een echo gemaakt worden om na te gaan of bevruchting heeft plaatsgevonden. Ook kan er een schatting worden gemaakt van het aantal te verwachten pups en bekijken we of de dracht normaal verloopt.